неділю, 7 квітня 2019 р.

КОЛЬОРОЗНАВСТВО ЦЕ ПРОСТО !

КОЛЬОРОЗНАВСТВО ЦЕ ПРОСТО !
Кольорознавство - це тема, яка викликає найбільше запитань на усіх наших курсах, що і яким кольором малювати, як розібратися у відтінках, і що таке наприклад – нюанс, і як правильно змішувати кольори і т.д.
 Отож, ми підготували для тебе самі ключові поняття, які допоможуть не загубитися в розмаїтті кольорів, правильно їх організувати в роботі і отримати задоволення від творчості !!!Крім того, ти можеш одразу читаючи нашу теоретичну частину – виконувати практичні вправи на закріплення матеріалу !!! Ну що вперед  !!


1)      Отож, основа основ це розуміння того, що усі, кольори (за винятком  основних: червоного, жовтого, синього та чорного і білого) утворюються шляхом змішування.

Наприклад, у ми маємо бузковий колір. Сам по собі він не несе особливого колірного навантаження. Але, якщо, розмістити його поруч з додатковим кольором (жовтим) то він заграє новими барвами. Змішуючи ці два кольори завжди отримаємо сірий колір. Тому, кольори які є в колірному крузі, розміщувати поруч можна, але змішувати – ні !

Розбираємо основні характеристики кольору:
1)      Назва кольору – колірний тон.

2)      Світлота кольору – втрата насиченості, наближення до білого.
3)      Насиченість кольору – колір у чистому вигляді без домішок, висвітлення та затемнення.
4)      Тепло-холодність – наближення кольору до синього (який вважається найхолоднішим) або червоного (що є найтеплішим).
Так, наприклад, серед синіх кольорів, які усі належать до сімейства холодних кольорів, слід розрізняти більш теплі, такі як наприклад, ультрамарин синій, та найхолодніші – кобальт синій. Жовті кольори – це кольори теплого спектру, але жовтий лимонний холодніший за кадмій жовтий. Щоб, добре розумітися в тепло-холодності, поглянь на колірний спектр, наприклад чим ближче колір до кобальту синього тим він холодніший, чим дальше від нього тим тепліший!!!!
5)      Усі кольори та відтінки, які ти використовуєш у власній роботі, повинні бути підпорядковані одному, основному кольору, а уся колірна гама розбудована навколо нього. В кожному  мазку, мають бути присутні три кольори: локальний чистий (колір предмета), колір загального колориту (в якому колориті твій натюрморт) і колір світла (він може бути як теплий  так і холодний).

А тепер про НАЙЦІКАВІШЕ !!

- Найтемніша півтінь на світлі – світліша самого світлої півтіні в тіні !!
- Найменш насичена півтінь на світлі – яскравіша самої насиченої півтіні в тіні.
- Сама тепла півтінь на холодному світлі, холодніша самої найхолоднішої півтіні в тіні. Все складно і заплутано?? Це так здається з першого разу, коли ти лише збираєшся малювати. Ми, розповідаємо тобі про базові закони, які тобі потрібно лише вивчити, прийняти і використати на практиці: «НЕ БАЧУ, А ЗНАЮ ! І РОБЛЮ ТАК, ЯК ЗНАЮ !!!

Робота з кольором

Світлий колір віддаляючись темнішає. Темний наближаючись – світлішає.
За насиченням колір віддаляючись гасне, слабшає. Те, що ближче має бути найбільш насиченим.
За тепло-холодністю теплі кольори віддаляючись холоднішатимуть, а холодні – теплішатимуть.
Кольорові гармонії:
  • Двоколірна.
  • Розділена.
  • Гармонія з одним акцентом.
  • Аналогова гармонія.
  • Прямокутна гармонія.
  • Чотириколірна гармонія.
  • Потрійна гармонія (тріада).
  • Шестиколірна гармонія.

Корисні вправи !
  1. Колірний круг Іттена.
  2. Колірні розтяжки від насичено до нульової насиченості кольору. Виконати такі розтяжки за можливості усіх кольорів, які є в палітрі!!
  3. Розтяжки двох кольорів від теплого до холодного (від червоного до синього).
  4.  Розтяжки трьох і більше кольорів.
  5. Одноколірна заливка !!

Спробувала сама, але результат не тішить око, заходь на наш канал в you tube !! Переглядай наші відео-уроки, залишай коментарі та відгуки !!

Далі буде….


Немає коментарів:

Дописати коментар

ЯК НАМАЛЮВАТИ ПЕЙЗАЖ ФАРБАМИ !

КОЛЬОРОЗНАВСТВО ЦЕ ПРОСТО !

КОЛЬОРОЗНАВСТВО ЦЕ ПРОСТО ! Кольорознавство - це тема, яка викликає найбільше запитань на усіх наших курсах, що і яким кольором малювати,...

Як погода впливає на виявлення світла в пейзажах ?